Halász Judit: Kezdődhet a mulatság

Halász Judit. Kezdődhet a mulatságZenészek:

Anti Tamás – akusztikus gitár, mandolin, ének
Barna Zoltán “Csibi”- dob, ütőhangszerek
Bartha Tibor – billentyűs hangszerek, hegedű, furulya, mandolin, ének
Födő Sándor – basszusgitár, ének
Móricz Mihály – gitárok, ének

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit közel harminc éve énekli a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

Az elmúlt évek során már szólt a testvérekhez, énekelt a nagymamákról és az apákról, meg arról, hogy minden felnőtt volt egyszer gyerek, és csak az képes megőrizni jó viszonyát az új generációkkal, és átadni tudását, tapasztalatát, aki nem felejtette el saját gyerekkorát.

„Kezdődhet a mulatság” című új CD-n a család ünnepeiről énekel Halász Judit.

Anyák napjáról, esküvőről, a nagymama neve napjáról, az első iskolába menet izgalmáról, karácsonyról, közös utazásról, a majmok kórusáról, de még otthoni kedvenc állataink születésnapjáról is.

Meg arról is, hogy milyen három testvér között a középsőnek lenni – és egy gyönyörű régi dal…

Ezek közül hallhatóak az új dalok a koncerten: kezdődhet a mulatság!

Két nagyszerű költőnő volt segítségére: Szabó T. Anna és Tóth Krisztina. A költők között jelen van természetesen Bródy János, valamint Fecske Csaba, Anti Tamás és Hegyi György.

A CD-n szereplő dalok zeneszerzői: Bródy János, Tolcsvay László, Anti Tamás, Födő Sándor “Fodo”, Móricz Mihály, Fesztbaum Béla és Tóth Zoltán.

Legfontosabb küldetésének tartja fenntartani a családok, a gyerekek magyar költészet iránti érdeklődését, és dalok formájában, észrevétlenül, szórakoztatva felhívni a figyelmüket az élet sok, fontos törvényére, amihez alkalmazkodnunk kell, ha a humanizmus etikája szerint akarunk élni.

A gyerekek – Magyarországon elsőként – a Mosoly-Rend lovagjának választották. A Vígszínház tagja, – a magyarországi UNICEF elnökségi tagja. A magyar állam Jászai Mari – és Érdemes Művész – díjjal, a Magyar Köztársasági Tiszti Keresztjével, valamint Kossuth díjjal jutalmazta eddigi munkáját.

EDDIG MEGJELENT ALBUMOK:

– KÉP A TÜKÖRBEN
– AMIKOR ÉN MÉG KISLÁNY VOLTAM
– MÁKOSRÉTES
– HELIKOFFER
– BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT
– GYEREKKOR
– ISMERETLEN ISMERŐS
– HALÁSZ JUDIT
– VANNAK MÉG ROSSZ GYEREKEK
– A FIAM MEG A LÁNYOM
– MICIMACKÓ ÉS A TÖBBIEK
– RENDKÍVÜLI GYEREKNAP
– VARÁZSFUVOLA
– HÁRY JÁNOS
– MINDEN FELNŐTT VOLT EGYSZER GYEREK
– HÍVD A NAGYMAMÁT
– SZERESD A TESTVÉRED
– CSIRIBIRI
– CSIRIBIRI – DVD
– APA FIGYELJ RÁM

2014 ŐSZÉN MEGJELENT AZ “KEZDŐDHET A MULATSÁG” CÍMŰ CD